onsdag den 25. marts 2015

Jord til bord - Smør

I denne del af VNT-forløbet har jeg kastet mig over at omdanne nogle af vores normalt kendte dagligdags varer såsom fløde & kærnemælk til andre produkter som smør & ost.

Jeg har startet med smøret da det efter signende var det produkt som var nemmest at gå til.

Ingredienserne er i hvert fald til at overskue :-)

Fløde, og salt. (samt hvad man nu ellers kunne have lyst til komme i at smagsvarianter)

 
 
Jeg blev egentligt lidt overrasket over hvor meget jeg skulle piske før at fløden begyndte at skille.
Jeg forsøgte at skifte piskeris, til et andet og det hjalp gevaldigt på det.



 
Man er slet ikke i tvivl når smør og valle skiller.


Smøret blev "vasket" for at få de sidste valle ud..

eftersom vi får gæster i aften, kom min ældste dreng med det forslag at lave en persille smør. Så han hakkede persille og æltede det rundt efterfølgende.

 
Jeg må indrømme at jeg er overrasket over hvor nemt det var at lave egen smør.. Og i kraft af dette er det en udmærket aktivitet at inddrage i en børneinstitution eller døgninstitution for den sags skyld.
Jeg er involveret i et fritidsprojekt på mit arbejde, hvor vi laver bålmad i naturen, overnatter i shelters osv. Vi har gerne fiskestænger med og borgerne syntes det er fedt at være en del af at indsamle og fange den mad vi skal spise.
Så dette er da en oplagt ide til at have med på den næste tur.

jeg smagte på det væde som blev skillet fra fløden, og det smagte ganske enkelt at sødmælk... Så jeg gemmer det til et af mine næste projekter hvor jeg gerne vil bage noget vallebrød. Vallen får jeg når jeg skal lave ost, men vil se om jeg ikke både kan bruge denne mælk samt vallen i samme brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar